Fysiotherapie

Intake en onderzoek door Noëlle – Fysiotherapeut Nijmegen

Om een compleet beeld te krijgen van je klachten of hulpvraag kom ik met mijn fysiobus naar je toe. Het is noodzakelijk dat we je situatie eerst eens goed onder de loep nemen. Dat doen we door middel van een intakegesprek en onderzoek, waarbij we een analyse maken van je lichaam, houding en beweging. Het is het beste om dat te doen in de situatie waar de klachten en/of problemen het meeste voorkomen, vandaar dat ik graag op locatie afspreek.

Naast het lichamelijk onderzoek doen we ook een inspectie van de omgeving waar de klacht voorkomt (thuis, werk of sport bijvoorbeeld). Op deze manier kunnen we kijken of er mogelijk ook externe factoren
zijn die klachten of problemen in standhouden.

Aan het einde van de eerste afspraak komen we tot een fysiotherapeutische diagnose. Ik geef je informatie en een eerste advies. Indien nodig plannen we een vervolgonderzoek of geven we al richting aan je persoonlijk behandelplan. 

Wil je een afspraak maken bij Noëlle – de fysiotherapeut Nijmegen?

Fysiotherapeut aan huis in nijmegen

Behandeling fysiotherapeut Nijmegen

Naar aanleiding van het intakegesprek en het onderzoek bekijken we wat jij nodig hebt om weer te herstellen of om fitter te worden. De achterliggende oorzaak van de klacht staat daarbij altijd centraal. 

We bespreken je persoonlijk behandelplan en gaan samen aan de slag. dit doen we vaak in de vorm van lichamelijke training om je lichaam sterker en mobieler te maken. Soms moet er eerst een behandeltechniek toegepast worden om pijn te dempen en comfortabeler te kunnen bewegen.
In mijn fysiobus ben ik voorzien van allerlei materialen die nodig zijn om te kunnen behandelen. 

De behandeling kan bestaan uit de volgende behandelmethode:

Klik op de behandelmethode voor meer informatie

Tarieven Fysiotherapie

Intake en onderzoek

45 minuten
59,50
 • Aan huis
 • Intake gesprek
 • Lichamelijk onderzoek
 • Fysiotherapeutische diagnose
 • Omgevingsanalyse
 • Gezondheidsadvies

Behandeling

45 minuten
59,50
 • Aan huis
 • Behandelplan bespreken
 • Behandeling op maat
 • Gerichte oefeningen
 • Gezondheidsadvies

Contractvrij werken

Het wil zeggen dat ik geen contracten afsluit met zorgverzekeraars. Dit doe ik heel bewust.

Voordelen van contractvrij werken

 • Ik neem uitgebreid de tijd om samen met jou je klachten of hulpvraag te onderzoeken en de situatie eens goed onder de loep te nemen. Je zit niet vast aan een bepaald aantal voorgeschreven uren.
 • Je bent voordelig uit: met een lange behandeling van 45 minuten.
 • De aandacht tijdens een behandeling ligt volledig bij jou en dus niet bij de documenten van de zorgverzekeraars. 
 • De tarieven zijn bekend en je hebt geen factuur die je naderhand nog krijgt met onverwachte kosten. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent. 
 • Ik sta ingeschreven bij het BIG-register en het KNGF-kwaliteitsregister. 

Aanvullend verzekerd?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een gedeelte van je behandeling of medische training terugkrijgt. De hoogte van de vergoeding is wisselend per behandeling en per verzekeraar. Neem voor de zekerheid contact op met jouw verzekeraar en of bekijk je polis online onder het kopje niet-gecontracteerde fysiotherapie. 

Basis verzekerd?

Wanneer je basis verzekerd bent kun je gewoon bij STERK terecht. De tarieven zijn transparant en je bent vaak ook nog een voordeliger uit. Bij de meeste reguliere praktijken sta je na 20-25 minuten weer buiten. Mijn behandelingen zijn 45 minuten met volledige aandacht voor jou en je klacht of hulpvraag.

Kan je declareren?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kun je een dienst met codes declareren. Dit zijn de screening, intake en het onderzoek, reguliere behandelingen en met verwijzing fysiotherapie aan huis. Enkele dagen na je behandeling krijg je een mail toegestuurd met daarin je factuur en codes. Dit PDF-bestand kun je eenvoudig declareren bij jouw zorgverzekeraar. Vaak staat de vergoeding de volgende maand alweer op je rekening. ​Soms vraagt de verzekeraar nog om een verwijzing van je huisarts, deze kun je zelf bij je huisarts aanvragen.

Manuele mobilisatie

Mobiliseren is een veel gebruikte methode om spieren, bindweefsel en gewrichten beter te laten bewegen en voor pijnvermindering te zorgen. Het kan gebeuren dat door een blessure of gipsperiode een gewricht niet meer zo soepel beweegt als voorheen of dat bewegen pijnlijk is. Door passief, actief of geleid actief te mobiliseren, kan de functie van het gewricht herstellen. 

Fysiotherapeut aan huis in nijmegen