Als gecertificeerd dry needling therapeut in Nijmegen ben ik een van de weinigen in de regio Nijmegen die dry needling en andere therapieën aan huis verzorgt.

Met mijn fysiobus kom ik naar jouw locatie, in of rond Nijmegen toe. Op deze manier kan ik overal in de buurt van Nijmegen een behandeling met dry needling toepassen.

Wat is dry needling Nijmegen?

Bij dry needling wordt een spier met een ‘’droge naald’’ aangeprikt en raakt op die manier snel en langdurig ontspannen. Na deze behandeling kun je weer gemakkelijker bewegen.  

dry needling

Wanneer wordt dry needling toegepast?
Dry needling wordt toegepast bij een triggerpoint (spierknoop) in de spier.  De triggerpoint kan lokaal pijn en stijfheid in de spier geven. De pijn kan zich ook elders voordoen, dit wordt ook wel reffered pain genoemd. Hierbij ontstaat er bijvoorbeeld ‘lage rugpijn’ vanuit een bilspier.  Dry needling van de bilspier kan dan snel effect hebben en de rugpijn doen verminderen.
Klachten die nog meer voor kunnen komen bij een triggerpoint zijn:

·         Je kunt een bewegingsbeperking ervaren
·         Je kracht kan verminderd zijn
·         Je kunt anders gaan bewegen
·         Je kunt hoofdpijn of aangezichtspijn ervaren
·         Je kunt kramp krijgen in aangedane spieren

Herken je een van deze klachten? Neem gerust contact op, dan gaan we kijken of dry needling Nijmegen mogelijk een behandeling voor jou zou kunnen zijn.

Met mijn fysiobus kom ik bij je aan huis, sportclub of op een afgesproken locatie voor een behandeling van dry needling in Nijmegen. Dry needling kan op veel spieren worden toegepast:

·         Dry needling bilspier
·         Dry needling schouder
·         Dry needling nekspier
·         Dry needling kuitspier
·         Dry needling hamstring 

Dry needling van de bilspier en dry needling van de schouder komen over het algemeen vaak voor. Lang in een zelfde houding zitten of staan zou hier mogelijk een oorzaak van kunnen zijn.  De schouder- en nekspieren kunnen een uitstralende pijn geven naar de arm of het hoofd, wat hoofdpijn kan veroorzaken. De bilspier kan uitstraling (reffered pain) geven naar de lage rug of been.

Is dry needling pijnlijk?
Het inbrengen van de naald is bij dry needling niet pijnlijk. Als een triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier even kort aan. Dit geeft kortdurend een gevoel van kramp. Wanneer dry needling pijnlijk is, wordt de naald direct verwijderd. Dry needling is niet pijnlijk maar kan tijdens de behandeling een zeurend of zwaar gevoel geven binnen de spier.

Dry needling bijwerkingen
Dry needling heeft minimale bijwerkingen. Vaak voelt het gedeelte wat behandeld is vermoeid en of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. 
Wat kun je doen om zo min mogelijk last te krijgen van de dry needling bijwerkingen?

·         Eten voorafgaande de behandeling met dry needling.
·         Drink extra water voor en na de behandeling met dry needling.(dit zorgt voor goede afvoer van afvalstoffen welke vrijkomen als gevolg van een behandeling met dry needling)
·         Blijf in beweging dit geldt natuurlijk niet alleen na een behandeling met dry needling, maar zorgt er in dit geval voor dat de spieren minder stijf worden in de komende uren/dagen.

 Dry Needling Nijmegen

Woon je in de regio Nijmegen en denk je dry needling nodig te hebben? Ik kom de zelfde dag nog bij je langs!

Noëlle Nillessen
Fysiotherapie STERK

Sportieve groet,